Heerlijk Buiten

Ruim 900 km wandelplezier tussen Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer

Uitgelicht

Rondje Willem-Alexander Baan Eendragtspolder
In augustus 2016 vindt het WK roeien voor niet-Olympische nummers plaats op de Willem-Alexander Baan in de Eendragtspolder. Wandel een sportief rondje van 10 km rond deze bijzondere roeibaan van knooppunt naar knooppunt. Klik hier voor een beschrijving van de wandeling, een kaart en een overzicht van de wandelknooppunten die je kunt volgen. Ook is een GPX-file beschikbaar.

900 km wandelroutes langs de mooiste plekjes in de steden, langs het strand en het open groene landschap van Delfland: dat is het wandelroutenetwerk Hof van Delfland. Dit netwerk tussen Rotterdam, Den Haag, Hoek van Holland en Zoetermeer loopt door 14 gemeenten en verbindt stad en land.

Wandelkrant // wandelkrant.png (388 K)

Knooppuntensysteem
Het wandelroutenetwerk werkt volgens een knooppuntensysteem. Al lopend kunt u via de kaart of een digitale routeplanner makkelijk uw eigen ideale route langs de knooppunten samenstellen. 540 nieuwe routepalen en 110 nieuwe informatiepanelen wijzen u de weg langs de mooiste plekjes in de regio. 

Aansluiting op andere netwerken
U kunt in Zuid-Holland eindeloos ver wandelen doordat de wandelroutenetwerken op elkaar aansluiten. Vanuit Hof van Delfland kunt u verder wandelen via andere bestaande routenetwerken (Krimpenerwaard, IJsselmonde, Bollenstreek en Duin, Horst en Weide). Er komen ook verbindingen met routenetwerken die nog in ontwikkeling zijn (Gouwe-Wiericke, IJsselmonde (West), Dordrecht-Kinderdijk-Biesbosch).

Projecten > MD > wandelroutenetwerk Hof van Delfland // heerlijkbuiten_wandelfamilie_elin_meriam_niek_en_theo_klein.jpg (215 K)

Wandelkrant
Op diverse openbare plaatsen is de gratis wandelkrant beschikbaar. Deze geeft meer informatie over highlights langs het wandelroutenetwerk Hof van Delfland. Ook worden diverse themaroutes uitgelicht.

Handige wandelkaart
Bij diverse boekhandels en VVV's is een handige wandelkaart van het netwerk te koop. Klik hier voor de verkooppunten.


Melden onvolkomenheden

Er is hard gewerkt aan het wandelroutenetwerk. Mochten er ondanks zorgvuldige voorbereidingen toch onvolkomenheden in zijn geslopen, dan horen we dat graag van u via knooppunten@pzh.nl