Heerlijk Buiten

Krimpenroute

Soort route
Wandelen
Lengte (Km)
7.5
Regio
Rotterdam en omgeving
Recreatieschap
Natuur- en Recreatieschap Krimpenerwaard
Startpunt
Parkeerterrein Surfplas Krimpenerhout
GPX bestand
GPX

Beschrijving

Omschrijving

De Krimpenerwaard: net onder Gouda, midden in het Groene Hart ligt de Krimpenerwaard. Omsloten door de Lek, de Vlist en de Hollandsche IJssel tref je een gebied aan waarin je de rust van de natuur op kunt zoeken. Op de fiets of wandelend. Het landschap is zeer afwisselend: moerasachtig gebied, bossen en weilanden. Van oudsher zijn er veel agrarische bedrijven. Je bevindt je midden in de oerhollandse poldernatuur

Recreatiegebied Krimpenerhout: Aan de rand van Krimpen aan den IJssel ligt Krimpenerhout. Een jong recreatiegebied met een eigen surfplas, een strandje en een ligweide. Het gebied is afwisselend. Je vindt er moerasachtige gedeelten maar ook een koeienbos, waar wordt geŽxperimenteerd met spontane bosontwikkeling.

Speelpolder: Op een kwartiertje lopen van de plas is een speelpolder. Daar kunnen kinderen heerlijk hun gang gaan. Lekker bouwen en knutselen met materiaal uit de natuur, zoals boomstammetjes, wilgentenen, bladeren, gras en bloemen. En vies worden met slootje springen of hutten bouwen in het avonturenbos.

Krimpen aan den IJssel: Deze gemeente is mooi gelegen aan recreatiegebied Krimpenerhout, ook op enkele onverwachte plaatsen is hier mooie natuur te vinden.