Heerlijk Buiten

Carnisse Grienden en Klein Profijt

Soort route
Wandelen
Lengte (Km)
14
Regio
Rotterdam en omgeving

Beschrijving

Omschrijving

Onder Rotterdam ligt recreatiegebied IJsselmonde met de Rhoonse en Carnisse Grienden. In dit langgerekte gebied langs de Oude Maas kun je genieten van prachtige vergezichten en verrassende doorkijkjes op het water. Van polderlandschappen met sloten, boerderijen, landweggetjes, dijken en van parkachtige recreatieterreinen waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen.

Startpunt
Eindpunt lijn 25 (halte Waterkant) Carnisselande, 2993 ED Barendrecht

Bijzonder

  • De Carnisse Grienden, buitendijkse grienden waar het getij van invloed is. Van nature groeien op de buitendijkse grienden riet, biezen en ongeveer 15 verschillende wilgensoorten. U vindt er veel soorten mossen en planten zoals het eikvaren. Veel vogels hebben er hun broednest.
  • Natuurgebied Klein Profijt (in beheer Stichting Zuid-Hollands Landschap).
  • In Klein Profijt langs de Oude Maas bij Rhoon spelen eb en vloed een belangrijke rol. Twee keer per dag tijdens vloed overstroomt deze wilgenjungle met zoet rivierwater, om met eb weer leeg te stromen. Zowel het planten- als het dierenleven hebben zich aan deze harde maar voedselrijke omstandigheden aangepast.
  • Vanaf uitkijkpunt Maasheuvel langs de Oude Maas heb je een prachtig uitzicht op de omgeving: de Hoeksche Waard, de Carnisse Grienden, havens en de indrukwekkende skyline van Rotterdam.

Download
De route is beschikbaar als GPX-file en te gebruiken in apparatuur die is uitgerust met GPS.

Printen
Wil je deze route printen? Klik dan op het printicoontje onderaan deze pagina.