Heerlijk Buiten

Nordic Walking Route Hoge Bergse Bos

Soort route
Wandelen
Lengte (Km)
4.3
Regio
Rotterdam en omgeving

Beschrijving

Omschrijving

Hoge Bergse Bos: sport en kunst
De heuvels in het Hoge Bergse Bos zijn ontstaan door de berging van sloop en bouwafval. Van de nood is een deugd gemaakt, want er is nu een skiberg op een van de heuvels. Het motto van het Hoge Bergse Bos is ‘sport en kunst’. Het gebied combineert beide disciplines namelijk op een speelse wijze. Bij buitensportcentrum Outdoor Valley aan de Hoeksekade kun je kano’s huren, surivallen, mountainbiken en klimmen op de Monte Cervino. Hier is ook Every-One gevestigd, een organisatie die actief is op het gebied van Nordic Walking en die cursussen en clinics geeft. Vlakkbij Outdoor Valley ligt het Nationaal Noords Centrum waar wordt getraind door biathleten en rolskiërs voor wedstrijden op topniveau. Aan de voet van de Monte Cervino is pottenbakker Joop Cock gevestigd en aan de andere kant van de Hoeksekade is het kunst- en ambachtcentrum Artihove. Een deel van het terrein is ingericht als beeldentuin. Jaarlijks zijn hier nieuwe beelden te bewonderen.

Nog meer kunst
In het Hoge Bergse Bos staat het kunstwerk ‘Trophy 1993’ een keramisch werk van Hans van Bentem dat is geïnspireerd op de vele sporten die in het Hoge Bergse Bos worden beoefend en de overwinningen die daarmee worden behaald. Rond een van de drie puinstortheuvels is een waterpartij aangelegd. Hier is het proejct ‘Stille wateren’ van Annelies Dijkman gerealiseerd. Bij de waterpartij liggen drie bruggen, een fontein, een waterbeeld en een moeras. 

Startpunt
Buitensportcentrum Outdoor Valley, Hoeksekade 141, 2661 JL Bergschenhoek

Bijzonder
Deze route langs sportieve en kunstzinnige bezienswaardigheden en attracties in het levendige recreatiegebied Rottemeren. 

Download
De route is beschikbaar als GPX-file en te gebruiken in apparatuur die is uitgerust met GPS.

Printen
Wil je deze route printen? Klik dan op het printicoontje onderaan deze pagina.