Heerlijk Buiten

foto

Zwerfafvalchallenge Reeuwijkse Hout woensdag 22 augustus

Woensdag 22 augustus is de eerste Zwerfafvalchallenge voor kinderen van 6 tot 14 jaar bij de Reeuwijkse Plassen. De challenge start om 13:30 uur bij het centrale gebouw van Landal De Reeuwijkse Plassen.

Met de Zwerfafvalchallenge willen de organisatoren kinderen spelenderwijs bewust maken over de gevolgen van zwerfafval. Wist je bijvoorbeeld dat een blikje 50 jaar blijft liggen, een platsic flesje nooit meer verdwijnt en zelfs een bananenschil er nog een jaar over doet voordat deze volledig is verteerd?

Je kunt samen met ouder(s) en de dorpsschoonmaker Henri van Heffen proberen zoveel mogelijk zwerfafval van het strand bij de Reeuwijkse Hout opruimen. Het startsein voor deze dag wordt gegeven door wethouder Natuur Robèrt Smits en Bollo de Beer, de mascotte van Landal.

In ruil voor de volle afvalzak krijg je een tegoedbon voor een ijsje bij IJssalon Mercato, dat in hetzelfde gebouw is gevestigd. Daarnaast krijg je daarna toegang tot de Poolparty, een groot waterspektakel met DJ, die aansluitend door Landal Reeuwijkse Plassen wordt georganiseerd.

Alle deelnemers krijgen een afvalzak, een grijper/prikker, handschoenen en een veiligheidshesje. Iedere volle zak zwerfafval lever je in bij de receptie van Landal. Aan het eind van challenge worden alle ingezamelde blikjes, zakjes, flesjes etc. gewogen door de dorpsschoonmaker. Zo weet je exact hoeveel afval er dankzij jou niet is beland in de natuur.

Aanmelden

Ben je tussen de 6 en 14 jaar en wil je graag meehelpen het strand schoon te krijgen, een ijsje eten en een feestje bouwen in het zwembad? Meld je dan aan via reeuwijkseplassen@landal.nl en vergeet niet om je zwemspullen mee te nemen!
Meer informatie over de Zwerfalvalchallenge vind je op: https://www.zwerfafvalchallenge.nl/

Organisatie

Burgerinitiatief Reeuwijk organiseert in samenwerking met Landal De Reeuwijkse Plassen en de gemeente Bodegraven-Reeuwijk deze middag.


 

Afval plastic fles op zand aan water 11138

Meer weten?

Groenalliantie Midden-Holland
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 15 augustus 2018