Heerlijk Buiten

foto

Winnaar Wandeltrofee 2016 bekend

Op zaterdag 20 februari is de winnaar van de Wandeltrofee 2016 bekend gemaakt. Wandelroutenetwerk Hof van Delfland was één van de zes genomineerden naast vier wandelgidsen en het wandelnetwerk ‘Groene Hart’. De jury typeerde het Hof van Delfland als “een groot netwerk door verstedelijkt gebied met prachtige historische dorpskernen en verrassende natuur.” De wandelgids ‘Geopaden op de Stuwwal’ won de Wandeltrofee 2016.

Testen van genomineerden
De Wandeltrofee is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs, die op 20 en 21 februari plaats vond in de Jaarbeurs in Utrecht. De selectie voor 2016 bestond uit de wandelgidsen ‘Natuurparels in Midden-Limburg’, ‘Geopaden op de Stuwwal’, ‘Kuieren kijk en kieken in de Achterhoek’, ‘Op pad in Rotterdam’. In 2015 zijn in Nederland twaalf nieuwe wandelroutenetwerken gerealiseerd. Dit jaar dongen voor het eerst twee routenetwerken mee naar de prijs.  

De netwerken en routes zijn door vrijwilligers uitvoerig in de praktijk getest. Focus hierbij was de verhouding verhard-onverhard, markering en de landschappelijke waarde. Bij het testen van de netwerken zijn de extra’s erg belangrijk. Voorbeelden hiervan zijn bijbehorende apps, folders, kaarten en publiciteitscampagnes.

Hof van Delfland: ruim 900 km wandelplezier
Het wandelroutenetwerk biedt ruim 900 km wandelplezier in stad én ommeland van de regio Rotterdam, Den Haag en Delft. Het leidt de wandelaar langs de mooiste plekjes in de 14 betrokken gemeenten.

Het wandelroutenetwerk werkt volgens een 'knooppuntensysteem'. Al lopend, of via een digitale routeplanner of een app, kan iedereen makkelijk zijn eigen ideale route langs de knooppunten samenstellen. 540 nieuwe routepalen en 110 informatiepanelen wijzen de wandelaar de weg langs de mooiste plekjes in de regio. Op diverse plekken in de regio kunnen wandelaars de gratis wandelkrant en routefolders meenemen. Een wandelkaart van het wandelroutenetwerk is te koop bij VVV’s en boekhandels.

Het wandelroutenetwerk is eind september 2015 feestelijk geopend met een wandelweekend. Natuurorganisaties en ondernemers organiseerden ruim 60 wandelactiviteiten. Ook is er een  verhalenwedstrijd georganiseerd rond het wandelroutenetwerk. Binnenkort vindt de prijsuitreiking hier van plaats.

Meer informatie vind je op www.heerlijkbuiten.nl/routes/wandelknooppunten/wandelroutenetwerk-hof-van-delfland

2015/MD/wandelnetwerk/HvD/wandelschoenpaaltje

Meer weten?

Recreatieschap Midden-Delfland
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 20 februari 2016