Heerlijk Buiten

foto

Wandelroutenetwerk IJsselmonde-Albrandswaard feestelijk geopend

Wandelen van knooppunt naar knooppunt. Dat kan via het wandelroutenetwerk dat het Natuur- en recreatieschap IJsselmonde heeft aangelegd. Vanmiddag is het wandelroutenetwerk IJsselmonde feestelijk geopend door wethouder van Albrandswaard en bestuurslid van het recreatieschap IJsselmonde, mw. M. de Leeuwe. Met de aanleg van het deel Albrandswaard is het wandelroutenetwerk IJsselmonde nu compleet nadat in juli 2014 het wandelroutenetwerk IJsselmonde Oost werd geopend.

De knooppunten maken het voor bewoners en recreanten makkelijker om te genieten van het groen en de karakteristieke landschappen op IJsselmonde. Dat is prettig en gezond. Redenen voor de Provincie Zuid-Holland om de wandelroutenetwerken te financieren.

Wandelen van knooppunt naar knooppunt
Op informatiepanelen langs de route zien wandelaars welke knooppunten ze kunnen volgen. Onderweg volgen ze bordjes en herhalingsstickers in de richting van de pijl van knooppunt naar knooppunt. Waar mogelijk gaat de route over half- of onverharde paden. Onderweg komen wandelaars langs koeien in de wei, sfeervolle dorpjes en fraaie polderlandschappen. Het wandelroutenetwerk biedt in totaal 225 km wandelplezier en sluit aan op het wandelroutenetwerk van de Drechtsteden, de Krimpenerwaard en binnenkort ook Voorne-Putten-Rozenburg. Dit wandelroutenetwerk is nu in ontwikkeling.

De feestelijke opening vond plaats bij het Valckesteijnse bos van Staatsbosbeheer en bij knooppuntpaneel 56. Mw. De Leeuwe onthulde het informatiepaneel en werd er geproost met alle aanwezigen op het nieuwe netwerk. Daarna nam een groep Nordic Walkers het voortouw met de wandeltocht terug naar de feestlocatie bij het Valckesteijnse bos. Mw. De Leeuwe is zeer in haar nopjes met het netwerk: “Het is mooi om te zien dat het netwerk meteen enthousiast gebruikt wordt door de lokale sportclubs en wandelliefhebbers. Nieuwe recreanten zijn hier van harte welkom. Er komen ook themaroutes. Wij staan hier vlakbij kasteel Valckesteijn, het kasteel van Rhoon en er wordt gewerkt aan een musical over de geschiedenis van West IJsselmonde. Het thema geschiedenis ligt dus voor de hand voor een route door Rhoon en Poortugaal.”

Wandelapp
Mw. De Leeuwe lanceerde tijdens de opening de wandelapp ‘Wandelen 123’, een handige tool voor wie alle informatie over wandelen en wandelroutenetwerken onmiddellijk wil opzoeken op de smartphone..

Meer informatie
Ter promotie van de netwerken is een vouwkaartje uitgegeven. Deze is huis-aan-huis verspreid met de plaatselijke krant. Exemplaren van de vouwkaart zijn op te vragen bij de gemeente Albrandswaard en het Natuur –en recreatieschap IJsselmonde. De kaart met daarop de knooppunten is ook te downloaden via www.heerlijkbuiten.nl/routes en op wandelnet.nl
Op heerlijkbuiten.nl is ook de digitale wandelrouteplanner te vinden, waarin men zelf een route via de knooppunten kan uitstippelen en printen.

Samenwerking
Het wandelroutenetwerk IJsselmonde kwam tot stand dankzij de samenwerking van het Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde, gemeente Albrandswaard en vereniging voor wandelaars TeVoet. Het wandelroutenetwerk is gefinancierd door de provincie Zuid-Holland.

Nieuws>IJM.WKS> Albr

Meer weten?

Natuur- en recreatieschap IJsselmonde
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 7 april 2016