Heerlijk Buiten

foto

Vrijwilligers verwijderen exoot uit Loetbos

In de Week van de Invasieve Exoten hielpen vrijwilligers vorige week donderdag en zaterdag mee balsemien te verwijderen uit het Loetbos. Zo’n 20 mensen staken de handen uit de mouwen en maakten zo weer ruimte voor inheemse plantensoorten in het bos. Staatsbosbeheer is blij met de hulp en bekijkt of dit een jaarlijks terugkerende activiteit kan worden.

De samenwerking met vrijwilligers levert veel op. Allereerst knapt het bos er zichtbaar van op. Balsemien verspreidt zich snel en overwoekert inheemse soorten. Door deze exoot te verwijderen vermindert de verspreiding. Daarnaast is het gewoon erg leuk om met een groep mensen in een gezellige sfeer de handen uit de mouwen te steken in de buitenlucht. Het resultaat is vrijwel direct zichtbaar dus dat geeft de deelnemers veel voldoening. Ze raken meer betrokken bij hun groene omgeving en hoe Staatsbosbeheer deze onderhoudt.

Tot de balsemien nog niet in bloei staat, maait een aannemer de balsemien in de gebieden van Groenalliantie-Midden Holland zodat de invasieve exoot beheersbaar blijft.

Meer informatie over waarom we dit willen aanpakken vind je terug op de pagina Exoten.

GA Balsemien verwijderen Loetbos juni 2018

Meer weten?

Groenalliantie Midden-Holland
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 2 juli 2018