Heerlijk Buiten

foto

Vies worden mag in de nieuwe speelpolder De Bergse Vallei !

De herinrichting van het ontmoetingsplein in het Lage Bergse Bos is een feit. Wethouder Heuvelink opende het gebied nabij restaurant Bergsche Plas, dat nu voor het overgrote gedeelte is omgevormd tot speelpolder.  Onder grote belangstelling onthulde hij de naam van de nieuwe speelpolder, samen met Sophia Dijk die de naam heeft bedacht. Tientallen kinderen namen daarna vol enthousiasme Speelpolder ‘De Bergse Vallei’ in gebruik.

Sophia ontving uit handen van de wethouder nog een goed gevulde goodiebag en een cheque om met 9 vriendjes en vriendinnetjes pannenkoeken te eten, aangeboden door familierestaurant Bergsche Plas. Als afronding van het officiële gedeelte, brachten Sophia en de wethouder gezamenlijk nog een toast uit. Dit was het startsein voor het verdere feestprogramma van die dag.

Nationale Modderdag

Omdat het, niet geheel toevallig, gisteren ook Nationale Modderdag was, hadden de meeste openingsactiviteiten een blubberig tintje. Zo konden de kinderen zich uitleven op een buikschuifbaan, met modder gooien op een stapel blikken en graaien in een heuse moddergrabbelton. Of gewoon in de nieuwe speelpolder spelen natuurlijk! Veel kinderen verkenden de avontuurlijke route die langs én door het water loopt. En dankzij het prachtige weer zochten ook veel kinderen verkoeling en plezier in de aangelegde waterpoel.

Volop belangstelling

De hele middag door was het een drukte van belang. Bezoekers maakten volop gebruik van de huifkar, die vanaf de Molenlaan naar het Lage Bergse Bos reed en nieuwe bezoekers afleverde bij het feestterrein. Er was dan ook genoeg te doen voor jong en oud! Naast alle kinderactiviteiten verzorgde Natuur- en Vogelwacht Rotta een natuurexcursie en de modelsportvereniging gaf een aantal demonstraties. Honden en hun baasjes konden deelnemen aan een workshop doggy dancing of meedoen aan één van de hondenspelletjes. Een activiteit die naast deelnemers ook veel bekijks trok. Bezoekers die even de drukte wilden ontvluchten konden gratis gebruik maken van één van de fluisterbootjes bij het restaurant en het gebied vanaf het water bekijken.

Enthousiaste reacties

“Wat is het hier mooi geworden!” klonk het meer dan eens die dag. Alle bezoekers waren unaniem lovend over de herinrichting van het gebied. De metamorfose van het oude plein is dan ook enorm; naast de speelpolder heeft het gehele terrein een nieuwe ‘boost’ gekregen. Het oude ontmoetingsplein is omgevormd tot een prachtige, bruisende plek. Het is, ook als de A16 Rotterdam wordt aangelegd, een aantrekkelijke plek om te spelen, ontmoeten en genieten.

De Rotte verdient het

De herinrichting van het Lage Bergse Bos is één van de projecten van 'De Rotte verdient het', het gebiedsgerichte programma dat zorgt voor een vitaal, attractief en eigentijds recreatiegebied Rottemeren dat recreanten in beweging brengt, dat ondernemers volop kansen biedt en waar het beheer efficiënt en effectief is.

Opening De Bergse Vallei

Meer weten?

Recreatieschap Rottemeren
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 30 juni 2016