Heerlijk Buiten

foto

Tijdelijk herstel Foppenplaskadebrug

Het bestuur van Recreatieschap Midden-Delfland heeft besloten om in samenwerking met het Hoogheemraadschap van Delfland en de gemeente Midden-Delfland tijdelijke herstelmaatregelen te treffen aan de Foppeplasbrug in Midden-Delfland. De brug kan naar verwachting tijdelijk gerepareerd worden, komende week zal dit door een technische deskundige worden bevestigd. De tijdelijke maatregel zorgt ervoor dat de brug weer kan worden opengesteld voor wandel-, fiets- en vaarverkeer. De verwachting is dat het realiseren van de tijdelijke maatregel ongeveer vier weken duurt. De Foppenplaskadebrug is afgesloten doordat eerder een zwaar object tegen een van de pijlers is gevaren. Gedurende de afsluiting van de brug geldt er in de omgeving een omleidingsmaatregel. 

Diverse routes
De brugverbinding komt in verschillende routes in Midden-Delfland terug, zoals in het wandelroutenetwerk Hof van Delfland en het fiets- en vaarroutenetwerk Midden-Delfland/Westland. Voor alle routes via de Fopplaskadebrug wordt aangeraden een andere route te kiezen.

Alternatief
Gedurende de afzetting geldt een omleiding. Op de weg naar de brug zijn voor wandelaars en fietsers diverse waarschuwings- en omleidingsborden geplaatst. Vanaf 1 april is in het weekend pontje de Kwakel een alternatief. Het pontje vaart op gezette tijden.

Informatie
Heeft u vragen over de brug of over de omleiding? Neem dan contact op met Recreatieschap Midden-Delfland, 010-298 1010.

Meer weten?

Recreatieschap Midden-Delfland
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 15 maart 2016