Heerlijk Buiten

foto

Stichting Natuurpolders start beheer van de Hennipgaarde

Op 20 februari hebben enkele inwoners uit Zevenhuizen de stichting Natuurpolders opgericht. De stichting gaat vanaf 2018 het beheer verzorgen van een deel van de Hennipgaarde. De Hennipgaarde is het nieuw aan te leggen recreatiegebied tussen het dorp Zevenhuizen en de Willem-Alexander Baan in de Eendragtspolder. Omdat het Recreatieschap Rottemeren eind augustus start met de aanleg van de Hennipgaarde, neemt de stichting Natuurpolders een deel van het gebied in gebruik voor de teelt van gerst tot half augustus. De Hennipgaarde wordt naar verwachting eind dit jaar opgeleverd.

Het Recreatieschap Rottemeren heeft het ontwerp voor de Hennipgaarde in nauw overleg met een aantal bewoners van Zevenhuizen ontwikkeld. De plannen zijn door het bestuur van het recreatieschap goedgekeurd en bestaan uit: natuurakkers, een boomgaard, een speel- en beweegpolder, een paddenpoel, bloemenranden en -akkers, een wilgengriend en een grasveld. Dit veld kan ook fungeren als parkeerplaats en in de winter als ijsbaan.

Vanaf 2018 organiseert de stichting activiteiten, zoals natuurlessen en wilgentenen vlechten. De stichting is een initiatief van enkele bewoners uit Zevenhuizen waaronder Liesbeth de Frel en Martin van der Linde.

RM/ Hennipgaarde/ ondertekening gebruikersovereenkomst st natuurpolder 23022017

Meer weten?

Recreatieschap Rottemeren
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 28 februari 2017