Heerlijk Buiten

foto

Proef de Grevelingen tijdens de Grevelingenweek

Op vrijdag 14 oktober gaat de derde editie van de Grevelingenweek van start. Een week vol activiteiten die iedereen op een actieve manier kennis laten maken met al het moois dat de Grevelingen heeft te bieden. De Grevelingenweek betrekt inwoners, toeristen, ondernemers en recreanten bij de Grevelingen. De week duurt tot en met zaterdag 22 oktober.

De Grevelingenweek opent op vrijdagavond bij Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam. Gedurende de week is voor jong en oud van alles te doen. Een workshop natuurfotografie bijvoorbeeld, of een clinic windsurfen. Zondag 16 oktober, ‘Roze Zondag’, vindt een flamingo-excursie plaats, en op donderdag een paddenstoelenfestival voor het hele gezin. Zit je liever op het water? Ga dan mee met Staatsbosbeheer tijdens de Eilandexpeditie Veermansplaat, of met de gratis rondvaart over de Grevelingen. Je sluit de week in stijl af met een Grevelingenmenu bij één van de Gastheren van de Grevelingen en een bezoek aan de Grevelingen Escape, in Inspiratiecentrum Grevelingen.

Tijdens de Grevelingenweek wordt de eerste doe-kaart Grevelingen uitgedeeld aan gezinnen. Met de doe-kaart ontdekken zij de mooiste plekken van het gebied, en krijgen ze allerlei doe-tips voor in de natuur. Frans Tollenaar, voorzitter van Natuur- en recreatieschap Zuidwestelijke Delta, neemt op 14 oktober de eerste doe-kaart in ontvangst.

Het volledige overzicht van alle activiteiten staat op www.grevelingenweek.nl , aanmelden voor deelname aan activiteiten kan hier ook.

De Grevelingenweek is een initiatief van IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) en wordt georganiseerd in samenwerking met Natuur- en recreatieschap Zuidwestelijke Delta, Staatsbosbeheer, Provincie Zuid-Holland en Provincie Zeeland.

Meer weten?

Natuur- en recreatieschap Zuidwestelijke Delta
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 13 oktober 2016