Heerlijk Buiten

foto

Praat mee over avontuurlijke speelplek Goudse Hout

Kom dinsdag 14 maart vanaf 15:00 meepraten over het ontwerp van de speelplek Goudse Hout bij de Goudse Manege.

Groenalliantie Midden-Holland investeert in haar recreatiegebieden en heeft voor de komende jaren een kwaliteitsprogramma samengesteld. Een van de projecten is het realiseren van een natuurspeelplaats in de Goudse Hout in Gouda. De speelvoorziening komt ter hoogte van het huidige recreatieveld.

Inloopbijeenkomst
Dinsdag 14 maart is de inloopbijeenkomst van 15:00 tot 18:00 uur. De locatie is Goudse manege (in de Goudse Hout) aan de Goudse Houtsingel 101 in Gouda.

Avontuurlijke speelvoorziening in de ‘natuur’
De speelplek komt in de natuur waar kinderen worden uitgedaagd te spelen in een natuurlijke omgeving van water, grasland, moeras en bos. In het gevarieerde landschap komen diverse spelmogelijkheden die de fantasie en de activiteiten van de kinderen ondersteunen. De avontuurlijke speelplek is voor kinderen van 4 tot 12 jaar uit de directe omgeving, maar heeft mogelijk ook een aantrekkingskracht op kinderen uit het centrum van Gouda. Het streven is om deze zomer de speelplek te hebben ingericht.

Kwaliteitsprogramma
Groenalliantie Midden-Holland is verantwoordelijk voor ontwikkelingen in recreatiegebied de Goudse Hout. De avontuurlijke speelplek heeft een nauwe relatie met het te verbeteren entreegebied bij de Goudse Houtsingel. Met het kwaliteitsprogramma zorgt Groenalliantie voor de ontwikkeling van makkelijk te vinden en aantrekkelijkere eigentijdse recreatiegebieden met ieder een eigen identiteit. Benieuwd naar het gehele programma? Kijk op www.heerlijkbuiten.nl/groenalliantiebeweegt

Uitvoering
G.Z-H was jarenlang de uitvoerende organisatie. Per 1 januari 2017 zijn de medewerkers en hun taken overgedragen aan Staatsbosbeheer.

GA speelplek speelpolder sloot over via boom

Meer weten?

Groenalliantie Midden-Holland
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 7 maart 2017