Heerlijk Buiten

foto

Plaatsen slechtvalkenkast in Hennipgaarde met excursie op 9 juli

Op 9 juli om 16:00 uur plaatst TenneT op verzoek van Recreatieschap Rottemeren een slechtvalken­kast bovenin een hoogspanningsmast in het nieuwe recreatiegebied Hennipgaarde in Zevenhuizen. Aansluitend organiseert Natuur- en Vogelwacht Rotta er een natuurexcursie. De activiteit start om 16:00 aan de voet van de hoogspanningsmast en eindigt rond 17:00 uur. Opgeven is niet nodig, de excursie is gratis.
 

Programma maandag 9 juli tussen 16 en 17 uur

  • verzamelen bij hoogspanningsmast in Hennipgaarde

  • feestelijke plaatsing van de nestkast in de hoogspanningsmast in het bijzijn van Daan de Haas, de nieuwe schapsbestuurder en Hans Sanders, voorzitter van Natuur- en Vogelwacht Rotta

  • excursie met gids van Rotta en Stichting Natuurpolders, kennis maken met de nieuwe natuur in dit bloem- en vogelrijke gebied.


Bereikbaarheid en parkeren
Kijk op facebook bij ‘info’

Slechtvalk broedt op grote hoogte
De slechtvalk is een grote roofvogel. In de Eendragtspolder zien we hem zo nu en dan, vooral ’s winters, dankbaar gebruik makend van hoogspanningsmasten als uitkijkpost. Slechtvalken broeden ook graag op grote hoogte. Vandaar dat er nu in de hoogspanningsmast een nestkast wordt opgehangen. We hopen dat we deze valk daardoor vaker in onze regio zien.

Snelste dier ter wereld
Slechtvalken jagen niet dicht bij hun nest, maar in een straal van 1 tot wel 80 kilometer. In open terrein jaagt deze valk op allerlei vogels, in grootte uiteenlopend van mus tot gans en vangt er één per dag. Op jacht naar prooi kan hij in duikvlucht een snelheid van 390 kilometer per uur bereiken. Hiermee is de slechtvalk het snelste dier ter wereld.

Biodiversiteit
De plaatsing van de slechtvalkenkast is één van de maatregelen om de natuur in het Rottemeren­gebied te verrijken. Het is onderdeel van het project Biodiversiteit.

RM Valk

Meer weten?

Recreatieschap Rottemeren
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 26 juni 2018