Heerlijk Buiten

foto

Openingsmoment zwemseizoen bij Krabbeplas

DEZE ACTIVITEIT IS VERVALLEN IVM DE MINDER GOEDE WEERSOMSTANDIGHEDEN

Hoog bezoek bij opening zwemseizoen

Maandagmiddag 2 mei wordt  in de Vlaardingse Krabbeplas het zwemseizoen feestelijk geopend. Voor de gelegenheid komt Koning Neptunus met zijn zeemeermin aan land. Vertegenwoordigers van de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH), Recreatieschap Midden-Delfland en Hoogheemraadschap van Delfland beloven hem er ook dit jaar weer een mooi zwemseizoen van te maken.

Lekker zwemmen kan op veel plekken in het werkgebied van Delfland

Waterschap, omgevingsdienst, gemeenten en recreatieschappen werken samen aan de kwaliteit van de officiële zwemwaterlocaties. Om het zwemseizoen feestelijk te beginnen, komen de bestuurders bij elkaar bij de Krabbeplas.

Wie doet wat?
Tijdens het zwemwaterseizoen, dat loopt van 1 mei tot 1 oktober, onderzoekt Delfland elke twee weken de waterkwaliteit van alle officiële zwemwaterlocaties in zijn werkgebied op bacteriën en blauwalgen. De omgevingsdienst ontvangt de resultaten van deze metingen. Als er overschrijdingen zijn dan geeft de ODMH een advies af en communiceert zij dat naar het publiek. Het recreatieschap is beheerder van de zwemwaterlocatie en het strand.

 

Meer weten?

Recreatieschap Midden-Delfland
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 26 april 2016