Heerlijk Buiten

foto

Opening tracé Blauwe Verbinding Zuidelijk Randpark

Woensdag 17 juni organiseert het natuur- en Recreatieschap Ijsselmonde de opening van het tracé van de Blauwe Verbinding in het Zuidelijk Randpark, deelgebied Molenstee. Mevrouw Monhemius, bestuurslid van het Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde en wethouder van Barendrecht, de heer Eerdmans, bestuurslid van het Natuur- en recreatieschap IJsselmonde en wethouder van Rotterdam en de heer Struik, Heemraad van het Waterschap Hollandse Delta zullen gezamenlijk de openingshandeling verrichten.

Het afgelopen jaar heeft het Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde hard gewerkt aan de realisatie van het tracé Blauwe Verbinding in het Zuidelijk Randpark. In deze periode werden naast de aanleg van de blauwe verbinding met nieuwe watergangen en natuurvriendelijke oevers in de ecologische zone ook faciliteiten zoals een cascade, een strekdam, nieuwe aanlegsteigers aangelegd waardoor het nu mogelijk is om een mooi stuk te kanoën tussen Zuidelijk Randpark in Barendrecht en het Zuiderpark in Rotterdam. Ook zijn een aantal bruggen in het gebied aangelegd en zijn speelfaciliteiten voor kinderen gerealiseerd zoals stapstenen en zijn wandel en fietspaden langs de route verbeterd.

Openingsfeest
Woensdagmiddag 17 juni is de opening van het tracé bij de Pendrechtse molen, Charloisse Lagendijk 364 in Barendrecht. Er zijn twee programma onderdelen:
15.00 -16.30 uur officieel gedeelte met openingshandeling door wethouders en heemraad
13.30 -16.30 uur officieus gedeelte (kinderprogramma)

Programma – officieel gedeelte
15:00 uur – 15.30 uur: aankomst genodigden ter plaatse
15:30 uur – 16:00 uur: starthandeling in werking stellen cascade met toespraken van mevrouw
Monhemius, de heer Eerdmans en de heer Struik
16:00 uur – 16:30 uur: drankje, hapje
16:45 uur: einde van het programma

Programma – officieus gedeelte (kinderprogramma)
13.30 uur – 16.30 uur
Kanovaren
Spel voor kinderen
Kinderen kunnen op eigen gelegenheid spelen in het bos en aan het water en over de stapstenen naar de klimheuvel met uitkijkplateau in het Clara Kinderbos.

App Blauwe Verbinding
17 juni is ook de datum dat dhr. Eerdmans de app van de Blauwe Verbinding zal lanceren. Vanaf die dag is de app te downloaden op een smartphone. Met de app is het mogelijk de hele route van de Blauwe Verbinding te wandelen, fietsen en kanoën en ondertussen meer te weten te komen over bijzondere plekken of flora en fauna langs de route. De app is te downloaden in de webshop van Abel life.

Samenwerking
In de Blauwe Verbinding werken samen het Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde, de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht en Rotterdam, het Waterschap Hollandse Delta, de provincie Zuid-Holland en de Stadsregio Rotterdam.

Meer weten?

Natuur- en recreatieschap IJsselmonde
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 3 juni 2015