Heerlijk Buiten

foto

Opening beweegtuin Hooge Nesse

Woensdag 30 september is de opening van de beweegtuin bij recreatiegebied de Hooge Nesse/, Veerplaat in Zwijndrecht. De openingshandeling zal worden verricht door dhr. Henk Mirck, bestuurder van het Natuur- en recreatieschap IJsselmonde en wethouder leefklimaat, groenbeleid en recreatie bij de gemeente Zwijndrecht en mw. Jolanda de Witte, wethouder sport en Cultuur en WMO van de gemeente Zwijndrecht.

Het project gebiedsontwikkeling Hooge Nesse heeft als doel het voormalig slibdepot Hooge Nesse en de gebieden Veerplaat en Buitenland om te vormen tot één samenhangend en met elkaar verbonden gebied. Duurzaamheid, bewegen en natuureducatie voor alle leeftijdsgroepen zijn de drie leidende thema’s binnen het project ‘Gebiedsontwikkeling Hooge Nesse’. De beweegtuin is een van de resultaten van het project. De beweegtuin bestaat uit 10 fitness-toestellen, speciaal ontworpen voor gebruik buiten. Op een bord staat een toelichting op de verschillende toestellen en oefeningen. De beweegtuin is vrij toegankelijk en openbaar. De Stichting Hooge Nesse verzorgt het dagelijks beheer (schoonhouden ondergrond en toestellen, kleine reparaties).

Samenwerking
In september 2012 is het eigendom van de Hooge Nesse overgedragen van de gemeente Rotterdam aan het Natuur- en recreatieschap IJsselmonde. Het Natuur- en recreatieschap IJsselmonde werkt in de uitvoering van het project gebiedsontwikkeling Hooge Nesse nauw samen met de gemeente Zwijndrecht en de Stichting Hooge Nesse. De drie partijen hebben de handen ineen geslagen en subsidie ontvangen van de provincie Zuid-Holland.

Meer weten?

Natuur- en recreatieschap IJsselmonde
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 28 september 2015