Heerlijk Buiten

foto

Koppen snellen bij brugverbinding Eendragtspolder

Op 5 november 2015 hebben Jeroen Heuvelink van het Reacreatieschap Rottemeren en wethouder Jan Hordijk van de gemeente Zuidplas het startsein gegeven voor de bouw van de brugverbinding Eendragtspolder te Zevenhuizen.

Koppen snellen
Al sinds lange tijd zijn de voorbereidingen voor de bouw van de brug aan de gang, sinds kort is de bouw echt gestart. De palen voor de oeververbinding zijn geslagen, het koppen snellen is de volgende stap. Daarna volgen er nog zo’n 485 palen voor de fundering van de weg. Omdat de brugverbinding een samenwerking is tussen het Recreatieschap Rottemeren en de gemeente Zuidplas hebben Jeroen Heuvelink en Jan Hordijk allebei een kop gesneld in het bijzijn van betrokkenen.

Wereldkampioenschap roeien 2016
De bouw van de brug staat vanaf het begin af aan onder tijdsdruk. In augustus 2016 vindt namelijk het wereldkampioenschap roeien plaats op de Willem-Alexander Baan. De brug moet dan klaar zijn en zorgen voor ontsluiting van het gebied. De bezoekers kunnen dan vanaf de rijkswegen A12 en A20, via de N219 profiteren van een rechtstreekse toegang.

Bijdrage aan de leefomgeving
Na voltooiing van het project Herinrichting Eendragtspolder heeft de gemeente Zuidplas in 2013 het initiatief genomen voor de bouw van deze brugverbinding. De brug zorgt voor een betere bereikbaarheid van het recreatiegebied en komt de woon- en leefomgeving van de inwoners van Zuidplas ten goede. Dit geldt in het bijzonder voor de bewoners van de woonwijk Zevenhuizen-Zuid waar 1.400 woningen gebouwd gaan worden. Deze wijk komt tegenover de brug. 

koppen snellen brug ringvaart EP

Meer weten?

Recreatieschap Rottemeren
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 1 november 2015