Heerlijk Buiten

foto

Kerstactie 26 december vanuit ‘Trefpunt’ in recreatiegebied Rottemeren

Natuur- en Vogelwacht Rotta, ‘Vereniging voor Wandelaars ‘Te Voet’ en ‘Hans Hartmann wandelingen’, organiseren op Tweede Kerstdag, zaterdag 26 december, wandelingen in recreatiegebied Rottemeren vanuit het Trefpunt bij het Hoge Bergse Bos.

De activiteit is een combinatie van wandelingen van vijf (met puzzel voor kinderen) en ca. 2, 8 en 11,5 kilometer. Een bezoek aan Natuur/ Informatiecentrum ‘Trefpunt’. De hele dag staan vrijwilligers van Rotta Natuur voor u klaar om uitleg te geven. Er is ook informatie over de natuur in de Rottemeren. Vanaf 12.00 uur is de huisimker aanwezig om iets te vertellen over en het laten zien van zijn bijen. Hoewel de bijen in winterrust zijn, is er genoeg te vertellen over het leven van deze onmisbare dieren. Ook is het mogelijk de bijenstal te bezoeken. Voor kinderen is een bezoek aan Kinderboerderij De Blijde Wei een leuke variatie op het programma.

Kosten
Deelname aan de Tweede Kerstdagactiviteit kost € 6, - per persoon, inclusief broodje rookworst met zuurkool of broodje kaas en kop koffie of thee.

Wandelen/routes
De routes voeren, afhankelijk van de afstanden, langs het Hoge- en Lage Bergse Bos en de Rotte.

Startpunt/ tijden
Deelnemers kunnen tussen 11.00 en 14.30 uur starten vanaf Natuur/ Informatiecentrum ’Trefpunt’, van Rotta Natuur, Hoeksekade 164, 2661 JL Bergschenhoek. 'Trefpunt’ is tot 15.30 uur geopend.

Bereikbaarheid
Vanuit Hillegersberg/ Ommoord via Molenlaan (Prinses Irenebrug) afslag Bergse Bosdreef (bij benzinestation), borden richting Bergse Bos volgen, Rottebandreef 2,7 km rechtdoor tot Hoeksekade (ANWB paal richting Bleiswijk), rechtdoor rijden en parkeren na 175 m op eerstvolgende parkeerplaats linkerzijde (Inktzwamplaats). Vanuit Bergschenhoek via Hoeksekade.

Meer weten?
Meer informatie kunt u zaterdag 26 december krijgen bij het startpunt. Zie ook www.rotta-natuur.nl of www.tevoet.nl/index.php/activiteiten/activiteiten-tevoet/250-bergse-bos

U kunt ook contact opnemen met Hans Hartmann, hartmann44@zonnet.nl of Rien van der Vorm (Rotta), rienvandervorm@hetnet.nl

Meer weten?

Recreatieschap Rottemeren
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 17 december 2015