Heerlijk Buiten

foto

Inhijsen brugdek nieuwe Koningsbrug naar Eendragtspolder en roeibaan

Vanmorgen is het brugdek van de nieuwe Koningsbrug over de Ringvaart in Zevenhuizen geplaatst.  Een verbeterde ontsluiting van de recreatieve Eendragtspolder en de daar binnen gelegen Willem-Alexander Baan is daarmee een feit en een stap dichterbij in de aanloop naar het WK roeien in augustus 2016.

De werkzaamheden rondom de Koningsbrug, zoals de aansluiting op de Zuidplasweg en de afsluiting van het Zuideinde, worden daarna uitgevoerd. Wethouder Jan Hordijk van de gemeente Zuidplas en directeur Thomas Arts (Recreatieschap Rottermeren/G.Z-H) waren samen met de organisatie van het WK roeien aanwezig bij de plaatsing van het brugdek.

Vorstelijke omgeving
Wethouder Jan Hordijk: ”Vandaag markeren we een bijzonder moment in de bouw van de brugverbinding Eendragtspolder. Vanochtend is het brugdek geplaatst waarmee we binnen dit project de verbinding leggen tussen beide oevers van de Ringvaart. We vervullen hiermee een meervoudige ambitie van de projectpartners recreatieschap Rottemeren, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Zuidplas. Met deze Koningsbrug creëren we hier een vorstelijke omgeving. Op de achtergrond liggen de in aanbouw zijnde wijk Koningskwartier en het door Koningin Maxima geopende Leontienhuis. En via deze brug is de roeibaan die in 2013 door zijn naamgever is geopend: Koning Willem-Alexander optimaal bereikbaar! Na het grootse WK gaan wij deze nieuwe ontsluiting die dan helemaal is opgeleverd en ingericht voor de omwonenden van het Zuideinde en onze inwoners feestelijk openen.”

WK roeien 2016
Tussen 20 en 28 augustus 2016 vindt het grootste WK Roeien ooit plaats en zullen duizenden sporters, officials, bezoekers en recreanten gebruik kunnen maken van de snelle verbinding. 

Nieuws > RM > inhijsen Koningsbrug Eendragtspolder 2 // koningsbrug-034-jvw-310516_-_kopie.jpg (284 K)

 

inhijsen Koningsbrug Eendragtspolder

Meer weten?

Recreatieschap Rottemeren
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 31 mei 2016