Heerlijk Buiten

foto

Herinrichting plein Lage Bergse Bos: kinderen BSO Mundo zetten laatste puntjes op de i

In de stromende regen, maar bewapend met onverwoestbaar enthousiasme en werklust, hebben ca 45 kinderen van BSO Mundo-Bizetlaan de handen uit de mouwen gestoken in het Lage Bergse Bos. Door het planten van iets meer dan 200 bloemen en planten in de borders van familierestaurant Bergse Plas, zetten zij de laatste puntjes op de i van de herinrichting van het gebied.

 

Afgelopen maanden is hard gewerkt aan de herinrichting van het ontmoetingsplein in het Lage Bergse Bos, één van de drukst bezochte gebieden in de Rottemeren. Door de nieuwe inrichting gaat het hart van het Lage Bergse Bos meer leven. Het ontwerp voor het gebied is tot stand gekomen in samenspraak met verschillende belangengroepen, tijdens workshops en terreinbezoeken. Hierbij kwam heel duidelijk de wens voor een natuurspeeltuin naar voren.

Droomsessies

De kinderen van BSO Mundo zijn vervolgens betrokken bij de verdere uitwerking van deze natuurspeeltuin. Tijdens ‘droomsessies’ van organisatie De Stad Uit! hebben zij hardop mogen verbeelden over wat ze verwachten als het gaat om natuur en buitenspelen. De input van deze sessies is als inspiratie gebruikt bij het ontwerp van het nieuwe plein Lage Bergse Bos, dat voor het overgrote gedeelte is omgevormd tot een speelpolder. Hier kunnen kinderen terecht om te klimmen, klauteren, ontdekken en spelen. Er is een avontuurlijke route aangelegd langs en door het water.

 

Feestelijke opening

Tijdens de Nationale ModderDag, op woensdag 29 juni 2016, zullen deze speelpolder en het volledige nieuwe plein Lage Bergse Bos feestelijk worden geopend. Mede dankzij de kinderen van BSO Mundo die niet alleen de inspiratie maar vooral ook de spierballen hebben geleverd om (onder best pittige weeromstandigheden) de laatste puntjes op de i te zetten voor dit prachtige nieuwe gebied. Met het planten van 200 kleurrijke plantjes bij familierestaurant Bergse Plas is het nu echt helemaal af! 

Planten speelpolder

Meer weten?

Recreatieschap Rottemeren
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 16 juni 2016