Heerlijk Buiten

foto

Help je 5 november mee sneeuwklokjes planten in de Bleiswijkse Zoom?

Op 5 november, Natuurwerkdag, zijn vrijwilligers van alle leeftijden van harte welkom in de Bleiswijkse Zoom voor het aanplanten van stinzenplanten. Hiermee start het verrijken van het Rottemerengebied met enkele stinzenplantenveldjes om het bezoek tot een lentefeest te maken. Hiertoe gaan we ‘aanpoten’: in al eerder losgemaakte grond  maken we voor elk bolletje een plantgat.

Iedereen kan meedoen: zowel volwassenen als ouders met kinderen. Graag een plantschap mee. De start is vanaf 9.00 uur bij de Retraiterie Rottemeren, Rottedijk 11 te Bleiswijk. Voor de natuurwerkers is daar ‘s ochtends drinken met appeltaart, neem wel je eigen lunch en een plantschep mee. De werkdag eindigt om 15.00 uur. Voor meer informatie en aanmelden: Rien van der Vorm rienvandervorm@hetnet.nl

Verwilderde sierplanten
Stinzenplanten vormen een bijzondere groep verwilderde sierplanten. Het zijn bloeiende knolgewasjes zoals sneeuwklokje en wilde hyacinten. Ze zijn al langer bekend van oude buitenplaatsen en boerenerven en behoren tot ons cultureel erfgoed. Ze zijn vaak verwilderd in de omgeving.

Meer biodiversiteit en natuurbeleving
Tijdens de Natuurwerkdag planten we langs de Merenweg en de Retraiterie Rottemeren in enkele linten om de ontwikkeling van stinzenplanten op gang te brengen. Met deze actie start de uitvoering van het meerjarige project Biodiversiteit en natuurbeleving Rottemeren. Deze actie is een initiatief van Natuur- en Vogelwacht Rotta in samenwerking met het Recreatieschap Rottemeren.

 

5 november sneeuwklokjes planten in Bleiswijkse Zoom

Meer weten?

Recreatieschap Rottemeren
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 27 oktober 2016