Heerlijk Buiten

foto

Gratis watertaxi Rottemeren en rondleiding Bleiswijkse Verlaat op 2 juli

Op zaterdag 2 juli organiseert het Recreatieschap Rottemeren gratis rondleidingen bij de monumentale sluis Bleiswijkse Verlaat. Ook vaart die dag een gratis watertaxi tussen restaurant Meerenbos, eetcafé de Roerdomp en jachthaven Rottemeren. Stap in en laat je naar de overkant varen om van kortingsacties te profiteren of met activiteiten mee te doen die 2 juli georganiseerd worden vanwege de Rotte Waterweek. Het hele programma van bron tot dam van de Rotte is te vinden op derotte.nl/rottewaterweek.

Rondleidingen Bleiswijkse Verlaat
De sluis Bleiswijkse Verlaat is een van de laatst overgebleven historische verlaten in Nederland en onlangs prachtig gerestaureerd. Rondleidingen zijn tussen 11.30 en 16.00 uur, aanmelden is niet nodig. De sluis ligt aan het einde van de Heulslootweg-Merenweg, nabij veerpont het Verlaat. 

Route van de twaalfpersoons boot tussen 11 - 16 uur
Bij elke locatie worden de precieze afvaart-tijden op een bord aangegeven

Aanmeerplaats 1 | Jachthaven Rottemeren, Rottekade 2 A/B, Zevenhuizen
uitstappen voor korting op een broodje huisgemaakte tonijnsalade en een gratis raketje.
Wandel vanaf hier de Droge voeten route van 6 km rond de roeibaan Willem-Alexander Baan (downloaden van heerlijkbuiten.nl/drogevoetenroute) of huur een bootje bij botenverhuur Van Vliet.

Aanmeerplaats 2 | Eetcafé de Roerdomp, Tweemanspolder 12, Zevenhuizen
uitstappen voor korting op een 12-uurtje en voor de Droge voeten route.

Aanmeerplaats 3 | Restaurant Meerenbos, Rottedijk 13A, Bleiswijk
uitstappen voor korting op koffie met appelgebak, korting op proefles bij zeilschool Wavie en rondleidingen bij sluis Bleiswijkse Verlaat.

Campagnefilm De Rotte beweegt je
De Rotte Waterweek is in het leven geroepen om de schoonheid en het plezier van het eeuwenoude veenriviertje de Rotte onder de aandacht te brengen bij een grote groep mensen. Die schoonheid is te ervaren in het filmpje De Rotte beweegt je, dat het recreatieschap vorige week heeft gelanceerd. 

gratis watertaxi op 2 juli

Meer weten?

Recreatieschap Rottemeren
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 28 juni 2016