Heerlijk Buiten

foto

Gemeente Alphen a/d Rijn treedt uit Groenalliantie Midden-Holland

In december 2016 bereikten Groenalliantie Midden-Holland e.o. en Gemeente Alphen aan den Rijn overeenstemming over de uittreedvoorwaarden van de gemeenschappelijke regeling. Per 1 januari 2017 is de gemeente officieel uitgetreden en maakt Alphen aan den Rijn niet langer deel uit van de Groenalliantie. De heren Van Velzen en Driesen verlaten als gevolg hiervan het Algemeen Bestuur.

Gouwebos

De partijen zijn overeengekomen dat de gemeente een uittreedsom betaalt. Daarnaast levert de gemeente een eenmalige financiële bijdrage aan de Groenalliantie voor het beheer en onderhoud van de verbindingen tussen het Gouwebos en de gemeente, kern Boskoop, in de komende tien jaar. Dit met het oog op het belang van een goede verbinding en toegang naar het Gouwebos voor de inwoners van gemeente Alphen aan den Rijn. 

Samenwerking

Het bestuur van de Groenalliantie kijkt terug op een jarenlange constructieve samenwerking, waarbij de belangen van het recreatiegebied in en om de Reeuwijkse Plassen en later ook de Krimpenerwaard gediend zijn.

RP Gouwebos bruggetje fietser/ pb vervangen bruggen/ 2014

Meer weten?

Groenalliantie Midden-Holland
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 12 januari 2017