Heerlijk Buiten

foto

Feestelijke opening wandelroutenetwerk Gouwe Wiericke

Wandelen van knooppunt naar knooppunt. Dat kan via het wandelroutenetwerk dat Groenalliantie Midden-Holland heeft aangelegd. Vanmiddag is het wandelroutenetwerk Gouwe Wiericke feestelijk geopend door dhr. Cremers, voorzitter van Groenalliantie Midden-Holland en burgemeester van Waddinxveen. Met de aanleg van wandelroutenetwerk Gouwe Wiericke is Zuid-Holland maar liefst 250 kilometer wandelplezier rijker. Het netwerk Gouwe Wiericke is onderdeel van het ruim 2000 km lange provinciale Wandelroutenetwerk van Zuid-Holland.

De knooppunten maken het voor bewoners en recreanten makkelijker om te genieten van het groen en de karakteristieke landschappen in Midden-Holland. Dat is prettig en gezond. Redenen voor de Provincie Zuid-Holland om de wandelroutenetwerken te financieren.

Wandelen van knooppunt naar knooppunt
Op informatiepanelen langs de route zien wandelaars welke knooppunten ze kunnen volgen. Onderweg volgen ze bordjes en herhalingsstickers in de richting van de pijl van knooppunt naar knooppunt. Waar mogelijk gaat de route over half- of onverharde paden. Onderweg komen wandelaars langs koeien in de wei, sfeervolle dorpjes of steden en fraaie polderlandschappen. Het wandelroutenetwerk Gouwe Wiericke biedt in totaal 250 kilometer wandelplezier en sluit aan op de wandelroutenetwerken van de Krimpenerwaard en de Lopikkerwaard.

De feestelijke opening vond plaats bij de heemtuin in de Goudse Hout en bij knooppunt 55. Dhr. Cremers onthulde het informatiepaneel en er werd geproost met alle aanwezigen op het nieuwe netwerk. Daarna nam de voorzitter van de heemtuin het voortouw met de wandeltocht terug naar de feestlocatie in de heemtuin aan het Kale Jonkerpad. Hier gaf de voorzitter van de heemtuin uitleg over de tuin en konden de genodigden rondwandelen en genieten van al het moois wat groeit en bloeit op deze idyllische plek in de Goudse Hout.

Dhr. Cremers is zeer in zijn nopjes met het netwerk: “Het netwerk is een echte aanwinst voor de inwoners, recreanten en bedrijven in de regio. Het netwerk voert langs geliefde plekken en verbindt deze met elkaar over mooie wandelpaden. Het is praktisch dat de wandelaar zelf zijn route kan uitstippelen. De wandelroutes zijn vaak verrassend omdat je langs plaatsen komt, waar je anders niet zo snel aan denkt”.

Wandelrouteplanner Zuid-Holland
Het netwerk Gouwe Wiericke is onderdeel van een provinciebreed wandelroutenetwerk in Zuid-Holland en is opgenomen in de digitale wandelrouteplanner http://zuidholland.wandelen123.nl . Met deze wandelplanner kunt u achter uw PC, tablet of smartphone uw route digitaal uitstippelen. Het resultaat kunt u printen of u kunt de route op uw smartphone laden.

De planner bevat ook leuke en interessante vooraf samengestelde themaroutes.

Wandelapp
Provincie Zuid-Holland heeft tevens de wandelapp “Wandelen123” laten ontwikkelen. Een handige tool voor iedereen die onderweg een route wil plannen, bekijken of wijzigen op de smartphone.

Meer informatie
Ter promotie van het netwerk is een vouwkaartje van het wandelgebied uitgegeven. Deze is verspreid in de regio bij logische verzamelpunten zoals café/restaurants en informatiepunten. Exemplaren van de vouwkaart zijn op te vragen bij de gemeenten Alphen aan den Rijn, Bodegraven/Reeuwijk, Gouda, Waddinxveen en bij de Groenalliantie Midden-Holland. De kaart met daarop de knooppunten is ook te downloaden via www.heerlijkbuiten.nl/routes, via www.zuid-holland.nl/wandelen en op wandelnet.nl

De digitale wandelrouteplanner is ook te vinden op www.heerlijkbuiten.nl

Samenwerking
Het wandelroutenetwerk Gouwe Wiericke kwam tot stand dankzij de samenwerking van Groenalliantie Midden-Holland en de gemeenten Alphen aan den Rijn, Bodegraven/Reeuwijk, Gouda, Waddinxveen. Het wandelroutenetwerk is gefinancierd door de provincie Zuid-Holland.

Meer weten?

Groenalliantie Midden-Holland
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 13 oktober 2016