Heerlijk Buiten

foto

Feestelijke opening plein Lage Bergse Bos op 29 juni

Recreatieschap Rottemeren heeft afgelopen maanden hard gewerkt aan de herinrichting van het ontmoetingsplein in het Lage Bergse Bos. Op woensdag 29 juni wordt het nieuwe plein, dat voor een groot deel is omgevormd tot een speelpolder, officieel geopend door wethouder Jeroen Heuvelink. De gehele middag zijn er feestelijke activiteiten voor jong en oud.

 

Nieuw! Speelpolder Lage Bergse Bos

Bij het ontwerp voor de nieuwe inrichting van het plein zijn belangengroepen uit de omgeving betrokken. Tijdens workshops en terreinbezoeken kwam de wens voor een natuurspeeltuin naar voren. De nieuwe speelpolder komt hieraan tegemoet. Er is een avontuurlijke route voor kinderen aangelegd langs én door het water. De achtjarige Sophia van Dijk bedacht de naam voor de speelpolder. Tijdens de officiële openingshandeling onthult ze deze samen met wethouder Jeroen Heuvelink, bestuurslid van Recreatie­schap Rottemeren. Daarna wordt gezamenlijk geproost op dit nieuwe pareltje in het Rottemerengebied.

 

Bruisend feestprogramma

Het complete programma ziet er als volgt uit:

13.30 uur Officiële opening door wethouder Heuvelink: samen met de winnares van de naamwedstrijd zal de wethouder de naam van de Speelpolder onthullen. Na afloop zal met elkaar geproost worden op het nieuwe gebied.

13.30 uur – 16.30 uur Diverse activiteiten voor jong en oud:

• Modderspelen voor de jeugd in en bij de Speelpolder (29 juni is nationale Modderdag)

• Rondvaarten met fluisterbootjes

• Natuurexcursies door Natuur- en vogelvereniging Rotta

• Demonstraties Modelsportvereniging

• Workshops doggydancing en overige activiteiten voor honden (hondenstrandje)

NB: alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Tussen 13.00 en 16.30 uur zal er tussen de tramhalte (lijn 4, Molenlaan) en de parkeerplaats in het Lage Bergse Bos, een huifkar rijden waar gratis gebruik van kan worden gemaakt.

 

Vies worden mag

Op woensdag 29 juni is het Nationale Modderdag. Het programma voor de kinderen staat daarom in het teken van spelen met modder. Zij kunnen een modderschilderij maken, buikschuiven over een modder­baan of een greep doen in een grabbelton vol modder. Of gewoon lekker spelen in de speelpolder. Het openingsfeest van het ontmoetingsplein is een van de activiteiten van de Rotte Waterweek, een week vol activiteiten op en rond rivier De Rotte. Meer weten? Kijk op www.derotte.nl/rottewaterweek.

 

Spelen, ontmoeten, genieten

Het hele terrein rond het plein heeft een boost gekregen. Het ontmoetingsplein zelf is omgevormd tot een glooiend gazon met hier en daar een groepje bomen. Op plekken waar je mooi uitzicht hebt op de vijver zijn banken geplaatst en langs het pad staan tafels waar je kunt picknicken. De terrassen rond het restaurant zijn opnieuw bestraat en naast het terras is een zandspeelplaats met waterpomp. Een nieuwe aanlegsteiger vergroot de mogelijkheden om te recreëren op en aan de plas, om te vissen en met modelbootjes te varen. Kortom, het hart van het Lage Bergse Bos gaat sneller kloppen. Het is, ook als de A16 Rotterdam wordt aangelegd, een aantrekkelijke plek om te spelen, ontmoeten en genieten.

 

De Rotte verdient het

De herinrichting van het Lage Bergse Bos is één van de projecten van 'De Rotte verdient het', het gebiedsgerichte programma dat zorgt voor een vitaal, attractief en eigentijds recreatiegebied Rottemeren dat recreanten in beweging brengt, dat ondernemers volop kansen biedt en waar het beheer efficiënt en effectief is.

 

Meer weten?

Recreatieschap Rottemeren
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 23 juni 2016