Heerlijk Buiten

foto

Even niet zwemmen op 3 locaties bij Oostvoornse Meer, Abbenbroek en Zuidland

De Omgevingsdienst Midden-Holland heeft een negatief zwemadvies gegeven voor het zwemwater aan de noord- en zuidzijde van het Oostvoornse meer en een zwemverbod voor strand Abbenbroek en strand Zuidland Oostzijde in recreatiegebied Bernisse. De zwemwaterlocaties van beide gebieden zijn in opdracht van de Omgevingsdienst afgezet.  Zwemmen op deze plek wordt ontraden of verboden vanwege blauwalgen.  Blauwalgen kunnen huidirritatie en maag/darmklachten veroorzaken.

Houd vooral de zwemwaterwebsite in de gaten voor een actuele stand van zaken van het zwemwater. Hier staan alle officiele zwemwaterlocaties in.


Alternatief
In de nabije omgeving zijn de speel- en ligweiden langs het Brielse meer (m.u.v. het strandje bij camping de Meeuw) een goed alternatief.

Niets fijner natuurlijk dan plonzen in het water op stralend zonnige en warme dagen, maar het brengt ook  bepaalde risico's met zich mee. Dat kunnen fysieke risico’s zijn maar ook biologische risico’s. Biologische risico’s komen vooral voor als de temperatuur stijgt. Hierbij kun je denken aan algenbloei die gezondheidsklachten kan veroorzaken. Het zwemmen in oppervlaktewater is altijd op eigen risico. Daarom is het erg belangrijk iets te weten over de bedreigingen waarmee je in aanraking kunt komen.

Meer weten over zwemwaterlocaties in Zuid-Holland?
Omgevingsdienst Midden-Holland,
www.zwemwater.nl, 0800-9036, zwemwater@odmh.nl

VPR Oostvoornse Meer

Meer weten?

Recreatieschap Voorne-Putten-Rozenburg
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 24 mei 2017