Heerlijk Buiten

foto

Bekneld Konikpaard Landtong Rozenburg gered

Tijdens de reguliere kuddecontrole op de Landtong in Rozenburg, troffen beheerders Manon Willemstein en Tanja de Bode van FREE Nature gisteren één van hun konikpaarden aan in een benarde positie. Het dier zat klem tussen twee bomen. De jonge merrie moet er vooruit tussen zijn gelopen, maar bleef hangen op de heupen. En toen zat ze muurvast. Groenservice Zuid-Holland (GZH), beheerder van Landtong Rozenburg, schoot te hulp en met vereende krachten wisten zij het dier te bevrijden.

Het paard heeft afgezien van wat kleine schaafwondjes niets overgehouden aan haar avontuur. Wel kan het zijn dat de huid bij de heupen, waar het paard klem zat, afsterft. Dan ontstaat er een wond. Hiervoor is de dierenarts geraadpleegd. De schaafwondjes worden behandeld met een speciale, blauwe spray en mocht het nodig zijn, krijgt het paard verdere behandeling. De beheerders van FREE Nature houden haar de komende tijd extra goed in de gaten.

Kudde
De paarden op de Landtong in Rozenburg leven in een natuurlijke kudde, een hechte familie. Dat was ook te zien toen de jonge merrie vast zat. De kudde bleef al die tijd rustig wachten bij de merrie, tot ze los zou komen. Eenmaal bevrijd, werd de jonge merrie meteen weer opgenomen in de kudde. Pas toen werd besloten dat het tijd werd voor een ander plekje en trok de kudde verder.

Pony_klem_2 // konik_klem_free_nature_2.jpg (66 K)

Pony_klem_1 // konik_klem_free_nature_1.jpg (74 K)

pony_klem_3 // konik_klem_free_nature_3.jpg (103 K)

pony_klem_3

Meer weten?

Recreatieschap Voorne-Putten-Rozenburg
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 24 juni 2016