Heerlijk Buiten

foto

Afgesloten wandel-/fietsbrug Foppenplaskade

Let op instortingsgevaar
De wandel-/fietsbrug Foppenplaskade in Midden-Delfland is volledig afgesloten voor zowel vaarverkeer, als fiets- en wandelverkeer vanwege instortingsgevaar. Door een aanvaring is een pijler van de brug doormidden gebroken (zie foto). Het risico is dat de brug onder het eigen gewicht bezwijkt, om die reden is de brug afgesloten voor voetgangers, fietsers en vaarverkeer.

Herstel brug
De brug staat op grond van het Hoogheemraadschap van Delfland. Het Recreatieschap Midden-Delfland en Delfland zijn in gesprek over het herstel van de schade. Vanwege de complexiteit van de schade aan de brug is het moment van herstel nog niet aan te geven. De brug zal nog zeker tot de zomer buiten gebruik zijn.

Diverse routes
De brugverbinding komt in verschillende routes in Midden-Delfland terug, zoals in het wandelroutenetwerk Hof van Delfland en het fiets- en vaarroutenetwerk Midden-Delfland/Westland. Voor alle routes via de Fopplaskadebrug wordt aangeraden een andere route te kiezen.

Alternatief
Gedurende de afzetting geldt een omleiding. Op de weg naar de brug zijn voor wandelaars en fietsers diverse waarschuwings- en omleidingsborden geplaatst. Vanaf 1 april is in het weekend pontje de Kwakel een alternatief. Het pontje vaart op gezette tijden.

Informatie
Heeft u vragen over de brug of over de omleiding? Neem dan contact op met Recreatieschap Midden-Delfland, 010-298 1010.

Meer weten?

Recreatieschap Midden-Delfland
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 19 februari 2016