Heerlijk Buiten

foto

‘Rotte Waterweek 2016’ Van bron tot dam activiteiten

Save the date! In de week van zondag 26 juni tot en met zondag 3 juli is de Rotte Waterweek. Een week waarin van de bron in Moerkapelle tot de dam in Rotterdam van alles te doen is in, op en om de Rotte. De Rotte Waterweek wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Plezierrivier de Rotte en Recreatieschap Rottemeren.

Handen uit de mouwen voor ‘Schone Rotte’
De week begint op 26 juni met de Rotte Schoonmaakactie. Vele partijen werken samen om de Rotte bin-nenstedelijk schoon te maken. Van boten, kajaks, SUP’s en duikers tot de bijzondere ‘WALL•E of the Seas’ van RanMarine Technology. Plastic Whale verzamelt het plastic dat ze opvissen en maakt er een heuse Rotterdamse plastic sloep van. Iedereen is welkom om mee te helpen.

Buiten genieten in Recreatiegebied Rottemeren
Gelijktijdig is er van alles te doen in de achtertuin van Rotterdam: het Recreatiegebied Rottemeren. Van de kano summer kick-off, de opening van een speelpolder en het festival Hippieval tot de Modderrace of de fridaynight kajak. Het nieuw ingerichte Plein in het Lage Bergse Bos wordt 29 juni feestelijk geopend met allerlei activiteiten die in het teken staan van de internationale modderdag. 

Outdoor yoga en bezoek aan Bleiswijks Verlaat
Ter hoogte van de Skiberg in het Hoge Bergse Bos kan jong en oud genieten van een hapje of drankje, zich vermaken met boogschieten, kanoën, golfen of outdoor yoga. Een stuk verderop, ter hoogte van de Rottemeren, komen ook ondernemers in actie. Bezoekers kunnen een unieke zeilervaring opdoen of zelf varen met een bootje tussen de locaties. Een bezoekje aan het Bleiswijkse Verlaat onder begeleiding van een gids behoort ook tot de mogelijkheden. Voor de actievelingen is er een outdoor work-out. Daarnaast zijn er verschillende (kortings)acties.

PICNIC Island
Op 1, 2 en 3 juli is de tweede editie van ROTTE PICNIC Island. Plezier en ontspanning op twee grote tijdelijke eilanden in het water van de Rotte ter hoogte van de Crooswijksebocht en het Noordplein. Ont-staan vanuit een bijzonder bewonersinitiatief, is dit event dé plek om pootje te baden en te genieten van food, kunst en cultuur, terwijl lokale bandjes en singer-songwriters bezoekers verwennen met zomerse klanken. Cultuur aan de Rotte! PICNIC Island is tevens de start van 010-sprint, een kajak-wedstrijd geor-ganiseerd door RCC.

Overheden en de Rotte
Naast het Recreatieschap Rotemeren dragen ook de Gemeente Rotterdam en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard hun steentje bij aan de Rotte Waterweek.

Rotte Swim en fotowedstrijd ‘De Rotte beweegt je’
De Rotte Waterweek sluit op 3 juli af met de Rotte Swim Experience en de prijsuitreiking van de fotowed-strijd ‘De Rotte beweegt je’. De Rotte Swim Experience is een zwemtocht over een afstand van circa 6 km in het open water van de Rotte. De start is bij de Prinses Irenebrug in Rotterdam-Hillegersberg. De finish is bij het Grote Kerkplein in Rotterdam-Centrum. De fotowedstrijd heeft als thema ‘De Rotte beweegt je’. Iedereen kan tot vrijdag 24 juni foto’s insturen met als onderwerp hoe de Rotte hen beweegt. Er zijn drie categorieën: cultuur, sport en natuur. De winnaars worden in het zonnetje gezet op de laatste dag van de Rotte Waterweek.

Meer weten? 
Kijk op www.derotte.nl/rottewaterweek.

Rotte waterweek

Meer weten?

Recreatieschap Rottemeren
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 7 juni 2016