Heerlijk Buiten

foto

7 mei opening en natuurexcursie Visdiefeilanden in Bleiswijkse Fles Rottemeren

Op 7 mei organiseert Natuur- en Vogelwacht Rotta een natuurexcursie in de Bleiswijkse Fles. Dit ter ere van de opening van drijvende visdiefeilandjes in dit recreatiegebied. De excursie start om 9:15 uur bij restaurant Meerenbos, Rottedijk 13a in Bleiswijk en is rond 10:30 afgelopen.
Opgeven is niet nodig.

Waterrijk Rottemeren in een feestelijk jasje  
Het waterrijke Rottemerengebied herbergt volop vis voor de sierlijke visdiefjes. Het ontbreekt alleen aan onbegroeide schelpeneilandjes waar ze op kunnen broeden. Natuur- en Vogelwacht Rotta heeft deze nu aangelegd in de grote vijver in de Bleiswijkse Fles. Tijdens de excursie is om 9:45 uur de feestelijke opening door Jeroen Heuvelink, bestuurslid van het Recreatieschap Rottemeren, en Hans Sanders, voorzitter van Rotta.

Verrijking biodiversiteit
De aanleg van de visdiefeilandjes is één van de maatregelen om de natuur in het Rottemerengebied te verrijken. Het is onderdeel van het project Biodiversiteit van het Recreatieschap Rottemeren en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland. De J.E. Jurriaanse Stichting heeft deze visdiefactie gefinancierd.

RM visdief met kuikens Bleiswijkse Fles opening drijvende visdiefeilandjes 2017

Meer weten?

Recreatieschap Rottemeren
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 2 mei 2017