Heerlijk Buiten

foto

6 en 7 juli openingsfeest van waterroute De Blauwe Verbinding

Op vrijdag 6 juli wordt om 14:00 uur De Blauwe Verbinding opgeleverd. Deze 15 kilometer lange waterverbinding loopt van het Zuiderpark in Rotterdam naar de Zuidpolder in Barendrecht via het toekomstige landschapspark het Buijtenland van Rhoon. Deze bevaarbare recreatieve route zorgt ook voor waterberging, schoon water en legt een ecologische verbinding tussen de verschillende groengebieden. Zaterdag 7 juli is het feest en zijn er activiteiten voor jong en oud zoals een vroege vogelexcursie,  tuinstoelenconcert, een wandeling maken met de boswachter en natuurlijk het water op, bijvoorbeeld tijdens het kano-balspel of met de aquabubbel.

Van 2012 tot 2018 

De aanleg is zes jaar geleden gestart en tot stand gekomen vanuit een samenwerking tussen het Waterschap Hollandse Delta, Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde, Provincie Zuid-Holland en de gemeenten Rotterdam, Barendrecht en Albrandswaard.
De oplevering van aanstaande vrijdag 6 juli wordt feestelijk en openbaar onderstreept van 14:00-16:30 uur bij de Heulweg aan de kant van de Charloisse Lagedijk in Rotterdam. De activiteiten op 7 juli starten vanaf 8:00 uur. Iedereen is beide dagen welkom.

Meer informatie over de activiteiten en hun locaties

Op Blauwe verbinding is klaar staat de uitnodiging met daarin een handige plattegrond van de locaties waar alle activiteiten plaatsvinden. Voor sommige activiteiten kun je je vooraf opgeven.
 
Kijk voor het hele verhaal en wat er zoal voor nodig was op Rotterdam De Blauwe Verbinding.

Foto boven: Pendrechtse molen in het Zuidelijk Randpark, de molenaar vertelt er die dag alles over.
Foto onder: Natuurlijk kun je die dag kanoën en zijn er nog veel meer wateractiviteiten te doen.

Nieuws > Kanovaren Blauwe Verbinding // kanoen.jpg (84 K)

IJM Pendrechtse Molen 9378 zuidelijk randpark

Meer weten?

Natuur- en recreatieschap IJsselmonde
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 3 juli 2018