Heerlijk Buiten

foto

22 juni feest bij Natuurspeeltuin Beverbos in Simonshaven

Natuurspeeltuin Beverbos wordt vrijdag 22 juni 2018 om 13:30 uur feestelijk geopend, door de kakelverse kinderburgemeester Alaysha en Martijn Hamerslag, wethouder Nissewaard.

Aan de Stompaardsedijk in Simonshaven ter hoogte van het zwemstrandje aan de Stompaardse Plas wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de aanleg van deze toffe speelplek, het Beverbos.

De natuurspeeltuin is ingericht met natuurlijke materialen, die gebruikt zijn voor de klimattributen, met modderpaden, slingerparcours, bosstroken, steigers en een vlot waar kinderen mee kunnen varen. De verharde paden zijn rolstoel vriendelijk en het spannende pad over de kruipbuis loopt naar de waterpomp.
Zitjes zijn er voor de ouders met uitzicht op de wiebelbrug.

Kinderactiviteiten

Na de spetterende opening kunnen kinderen vrij spelen en meedoen aan activiteiten zoals natuurschilderijtje maken, het Beverparcours of waterbeestjes zoeken met de boswachter.

Foto 1: een sneak preview van de entree, met echte bevers.
Foto 2: bij de wilgenhut kom je niet zomaar. De wiebelbrug ligt, nu nog brandschoon, klaar om door de kinderen op 22 juni ingewijd te worden.

wiebelbrug Nissewaard  Staatsbosbeheer en gemeente Nissewaard openen de nieuwe natuurspeeltuin. De natuurspeeltuin ontwikkelt de gemeente Nissewaard in samenwerking met de grondeigenaar Recreatieschap Voorne Putten. Het beheer van de recreatiegebieden van het recreatieschap wordt uitgevoerd door Staatsbosbeheer.

VP houten bevers Natuurspeeltuin Beverbos in Simonshaven

Meer weten?

Recreatieschap Voorne-Putten
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 15 juni 2018