Heerlijk Buiten

foto

100 kilometer aan nieuwe wandelroutes rondom Zuidplas

Met het gereed komen van het wandelnetwerk rondom Zuidplas zijn het wandelnetwerk Hof van Delfland, Gouwe Wiericke en dat van de Krimpenerwaard met elkaar verbonden. De wandelaar kan nu genieten van 100 kilometer nieuwe wandelroutes door het polderlandschap van Zuidplas.

Van knooppunt naar knooppunt wandelen

In het gebied zijn 75 nieuwe knooppuntbordjes geplaatst. Met behulp van de overzichtskaarten op de informatiepanelen bepalen wandelaars zelf de route. Daarna wijzen de knooppuntbordjes de weg. In dit gebied is het ontstaan van de laagste polder van Europa nog goed te zien aan de vele dijken, polders en molens in het landschap. De strijd met het water ervaar je op vele plekken. De wandelingen gaan waar mogelijk over half- en onverharde paden. Vooraf thuis een mooie omgeving en route uitstippelen is ook mogelijk. Kijk op Wandelen123. Mocht er ergens een knooppuntbordje ontbreken? Laat het weten via Meldpuntwandelen.

Samenwerking

Het wandelnetwerk is opgesteld in samenwerking met enthousiaste wandelvrijwilligers uit de omgeving en de gemeente Zuidplas. De Provincie Zuid-Holland financiert het wandelnetwerk. Staatsbosbeheer verzorgt in opdracht van recreatieschap Rottemeren en Groenalliantie Midden-Holland e.o. het beheer en onderhoud van het wandelnetwerk.


Uitbreiding wandelroutenetwerk

GA RM wandel rondom Zuidplas Holierhoek HvD

Meer weten?

Groenalliantie Midden-Holland
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 16 juli 2018