Heerlijk Buiten

Modernisering daghaven Twaalfmorgen

De openbare daghaven Twaalfmorgen in Bodegraven-Reeuwijk wordt in 2017 gemoderniseerd. De haven wordt gebruikt voor het aanleggen van kleinere vaartuigen op de Reeuwijkse Plassen, maar was de laatste jaren minder goed bereikbaar vanwege haar slechte oevers.

Regionale partijen hebben zich ingezet voor het behoud van de daghaven. Met nieuwe financiële middelen is het mogelijk om de haven op te knappen en de komende 20 jaar open te houden. De totale kosten zijn geraamd op € 220.000. De oevers worden vernieuwd en krijgen weer een mooie uitstraling. De vernieuwingsmaatregel zorgt ervoor dat de recreant recreatiegebied Twaalfmorgen in de toekomst weer weet te vinden.

Stichting Veen is verantwoordelijk voor de totale uitvoering van de renovatie. Na het herstel van de haven zorgt Groenalliantie Midden-Holland voor het beheer van de daghaven. Er bestaan nog plannen om de samenwerking met Staatsbosbeheer op te zoeken om Twaalfmorgen via polder Oukoop aan te sluiten op het wandelroutenetwerk Gouwe Wiericke.

De modernisering is een gezamenlijk belang van Groenalliantie Midden-Holland en Stichting Veen. Provincie Zuid-Holland is de grootste subsidieverstrekker. Groenalliantie Midden-Holland, Stichting Veen en de gemeente Gouda leveren ook een financiële bijdrage. 

2016/GA/foto daghaven Twaalfmorgen2 // twaalfmorgen.jpg (139 K)