Heerlijk Buiten

foto

Veerpont over de Rotte tijdens paasweekend in de Vaart

Na een opknapbeurt tijdens het winterseizoen vaart veerpont “t Verlaat” weer op de Rottemeren. Vanaf zondag 1 april vaart de pont dagelijks tot en met zondag 2 september tussen 11:00 en 17:30 uur. Daarna tot oktober alleen in het weekend. 

Veerpont ’t Verlaat is al jaren een begrip en een populaire verschijning op de Rotte. Een oversteek met de pont “’t Verlaat”, is een leuke afwisseling van een fiets- of wandeltocht. De vrijwillige schippers varen de pont van de steiger aan de Bleiswijkse kant bij het restaurant “Meerenbos” naar de Zevenhuizer overkant of, als de drukte het toelaat, naar de steiger bij eetcafé “de Roerdomp”. Voetgangers mét en zonder fiets zijn van harte welkom. Het is € 0,50 cent per oversteek. De schippers van de pont “’t Verlaat” staan weer te trappelen om te gaan varen. En... zij kunnen wel wat versterking gebruiken.

Ervaren vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers varen de pont en zijn zowel schipper als gastheer. Via een dienstrooster werken zij minimaal 4 keer per seizoen. Actieve senioren met een klein vaarbewijs die het leuk vinden om als pontschipper te werken op de Rotte kunnen contact opnemen met Staatsbosbeheer eenheid Rottemeren-Bentwoud via een e-mail aan d.vanstegeren@staatsbosbeheer.nl.

Dienstregeling 2018

De pont vaart dagelijks van zondag 1 april tot en met zondag 3 september tussen 11:00 en 17:30 uur. Bij slecht weer (veel regen, koud) vaart de pont niet. Bij de opstappunten staan borden die aangeven of de pont die dag wel of niet vaart. Er is geen vaste dienstregeling. Als u overgezet wilt worden; ga aan boord, vertel de schipper waar u heen wilt en hij zorgt dat u daar met droge voeten komt!

Zonnepont

De pont is een initiatief van het Recreatieschap Rottemeren. Bijzonder aan de pont is dat het een “Zonnepont” is, dat wil zeggen dat de pont elektromotoren heeft en dat de accu’s voor deze motoren worden opgeladen via de zonnepanelen op het dak van de pont, milieuvriendelijker kan haast niet! Dit jaar heeft de pont een grote opknapbeurt gehad waarbij het schip gezandstraald en opnieuw in de verf gezet is.

Meer informatie over recreatie aan de Rottemeren?

Kijk eens bij de gebieden van de Rottemeren en kom een mooi rondje fietsen.
Wist u bijvoorbeeld dat in Nederland ca. 280 voetveren in bedrijf zijn? Voetveren heeft veel informatie over collega veerponten en is op plaatsnaam te zoeken.

RM Veerpont

Meer weten?

Recreatieschap Rottemeren
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 22 maart 2018