Heerlijk Buiten

foto

Het Oeverbos is weer open!

Op maandag 17 september opende Jasper Kuipers, provinciehoofd Staatsbosbeheer Zuid-Holland symbolisch het nieuw ingerichte oostelijke deel van het Oeverbos bij Vlaardingen, dat wordt beheerd in opdracht van recreatieschap Midden-Delfland. Dit gebeurde in de aanwezigheid van Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) voorafgaand aan de starthandeling voor de Blankenburgverbinding. 

Het Oeverbos is het eerste gereedgekomen project van het kwaliteitsprogramma ‘Nieuw Waterland’. Parallel aan de aanleg van de Blankenburgverbinding realiseren de regionale overheden onder leiding van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag dit kwaliteitsprogramma voor het gebied. Nieuw Waterland omvat een pakket maatregelen voor natuur, water, recreatie en geluid (ter grootte van 53 miljoen euro) bovenop de maatregelen die wettelijk verplicht zijn bij de aanleg van de nieuwe rijksweg. Rijk en regio delen de kosten hiervoor.

Meerdere doelgroepen
Het Oeverbos werkt als afscherming naar het achterland. De herinrichting versterkt deze kwaliteiten en maakt het bos aantrekkelijk voor meerdere doelgroepen. Aan de oeverzijde is een parkweide met losse boomgroepen ingericht om te picknicken, spelen of barbecueën. Vanuit het groen is er volop uitzicht over 't Scheur en de voorbij varende schepen. Er is in het gebied ook een nieuwe padenstructuur en langs het fietspad een wandelpad aangelegd.

Nieuwe uitkijktoren
Meest in het oog springend element en publiekstrekker vormt de nieuwe uitkijktoren. Als een soort hoge boom met zijtakken torent deze uit over het gebied. Via een metalen wenteltrap komen de bezoekers bij een zitje van houten planken in een half ronde opstelling. Daar kunnen ze in alle rust de omgeving in zich op nemen, met elk seizoen een nieuw decor. De trap is een gezamenlijk ontwerp van GKB Groep en Staatsbosbeheer. In de nabijheid van de uitkijktoren is een nieuw speeltoestel geplaatst. Bankjes en picknickbanken dienen als rustplek tijdens een fietstocht of om even een frisse neus te halen en te ontspannen aan de drukte van alledag. 

Meer weten?

CoŲperatief Beheer Groengebieden Midden-Delfland
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 3 oktober 2018