Heerlijk Buiten

foto

Heel Zuid-Holland Wandelt; knooppuntennetwerk afgerond met dank aan vrijwilligers!

Op donderdag 27 september is het gereedkomen van het wandelroutenetwerk in Zuid-Holland gevierd met de bijeenkomst “Heel Zuid-Holland Wandelt”. Tijdens deze feestelijke middag werd het laatste gedeelte, het wandelroutenetwerk Hoeksche Waard, geopend door Han Weber, gedeputeerde provincie Zuid-Holland. Met dit netwerk, plus de recentelijk opgeleverde gebieden Zuidplas en Rotterdam Zuid, is een provincie-dekkend wandelroutenetwerk van ruim 4.000 km een feit. Staatsbosbeheer beheert in opdracht van de recreatieschappen in Zuid-Holland hiervan 2.000 km, wat mooi past bij de Groene Metropoolgedachte. De workshops zoomden in op de toekomst van de routenetwerken in Zuid-Holland en wat wandelen kan doen voor de gezondheid. Ook is het als laatst aangelegde stukje knooppunt in de Hoeksche Waard verkend en gelijk van voetsporen voorzien.

Links op de foto Han Weber, gedeputeerde provincie Zuid-Holland

Vooral de vele vrijwilligers die hebben bijgedragen aan de totstandkoming van het wandelnetwerk zijn in het zonnetje gezet. Wandelorganisatie Te Voet heeft aan de wieg gestaan van het Zuid-Hollandse wandelroutenetwerk. Zij is met het voorstel en een ontwerp voor een provincie-breed wandelroutenetwerk naar de provincie Zuid-Holland gestapt, waarna deze 5 miljoen beschikbaar heeft gesteld voor de realisatie. De verschillende regio’s zijn daar, in nauw contact met de vrijwilligers, mee aan de slag gegaan. Voor de recreatieschappen in Zuid-Holland heeft dit geresulteerd in de wandelroutenetwerken: Hof van Delfland, Gouwe Wiericke, Krimpenerwaard, IJsselmonde en Voorne Putten Rozenburg. Je vindt ze op wandelen 123 waar je gemakkelijk een korte of lange route kunt uitstippelen.

Koninklijke onderscheiding
Eén vrijwilliger, Frans Meijdam, is heel speciaal bedankt, door het onthullen van een “Frans Meijdam-bankje” én het uitreiken van een lintje door de burgemeester van zijn woonplaats Nissewaard, voor zijn vele vrijwillige diensten aan de maatschappij!

Frans Meijdam en burgemeester Govert Veldhuijzen, foto onder: naast het bankje is er ook een routepaaltje "met dank aan Frans Meijdam"

Wandelknooppuntfolders divers op tafel symposium wandelroutenetwerk zh

Meer weten?

Natuur- en recreatieschap IJsselmonde
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 2 oktober 2018